Koronan jälkeiseltä festarikesältä odotetaan eniten hauskanpitoa ystävien kanssa

Subway® kysyi 16–34-vuotiailta suomalaisilta, mistä he ovat tänä kesänä eniten innoissaan. Koronavuosien sosiaalisen eristäytymisen jälkeen ystävien kanssa yhdessäolo painottui vastauksissa selkeästi. Myös hyvä ruoka ja kesäherkut kuuluvat suomalaisnuorten kesään. 

Subway® on kesän aikana omalla myyntipisteellään mukana useilla kotimaan kärkifestivaaleilla: Provinssissa, Ruisrockissa, Qstockissa ja Ilosaarirockissa. Ravintolaketjun toteuttaman festarikontin katolta pääsee seuraamaan huippuartistien keikkoja. Lisäksi Subway® järjestää festivaalialueilla silent discon. 

Yksi Suomen suosituimmista festivaaleista on tänäkin vuonna turkulainen klassikko, Ruisrock. Kahden vuoden koronatauon jälkeen Ruisrockiin suuntaa lähes joka viides 16–19-vuotiaista suomalaisista. 

Ystävien seura tekee ikimuistoisen festarikokemuksen

Tänä kesänä noin 40 prosenttia suomalaisnuorista on aikeissa viettää aikaa festivaalihumussa. Innokkainta festarikansaa on 20–24-vuotiaiden ikäluokassa: heistä 44 prosenttia sisällyttää festarit kesäsuunnitelmiinsa. Yli puolet (54%) kaikista vastaajista odottaa festareilta eniten ystävien kanssa hengailua. Ystävien seura on jopa koti- ja ulkomaisia esiintyjiä merkityksellisempi asia festarikokemuksen kannalta. 

Jo ennen koronavuosien eristäytymistä nuoret pitivät hauskanpitoa ystävien kanssa festivaalien parhaana antina, mutta nyt erityisesti 25–29-vuotiaiden keskuudessa kavereiden kanssa hengailun merkitys on korostunut. Vuoden 2018 festarikesään verrattuna alle kolmekymppisten vastauksissa ystävien merkitys ikimuistoisen kokemuksen kannalta on tuplaantunut. Monelle nuorelle musiikkifestivaalit ovat siis ennen kaikkea luonteva paikka nauttia kesästä hyvässä seurassa: lähes puolet (44,2%) 16–34-vuotiaista suomalaisista pitää kesässä tärkeimpänä ystävien kanssa hengailua. 

Festarikansalle maittaa pikaruoka

Kesäherkut kuuluvat myös oleellisena osana nuorten kesänviettoon. Ystävien kanssa hengailun jälkeen nuoret ovat eniten innoissaan kesän mukanaan tuomista herkkuhetkistä. Naisista yli puolet (51%) kertoo hyvän ruuan olevan itselleen tärkeintä kesässä. Hyvä ruoka on myös onnistuneen festarikokemuksen kulmakivi. Nuorten mielestä festivaalien järjestelyissä artistikattauksen jälkeen oleellisinta on alueella tarjoiltava ruoka ja juoma. Festarikansalle maittaa mieluiten pikaruoka (45%) sekä perinteinen grilliruoka (39%). Kolmannes vastaajista piti lounasta festaripäivän tärkeimpänä ateriana ja joka viides toivoisi ruokapaikkojen tarjoavan festareilla jatkossa enemmän ravitsevia ja täyttäviä annoksia. Tähän tarpeeseen vastaa Subwayn® oma myyntipiste: festaritarjontaan kuuluvat Subit ja salaatit, joihin saa itse valita raikkaat kasvikset. 

Lisätietoja toimitukselle:

pr@subway.com

Tietoa Tutkimuksesta

Tutkimusyhtiö Bilendi Oy toteutti kyselyn kesäkuussa 2022. Kokonaisuudessaan kyselyyn osallistui yhteensä 1000 16–35-vuotiasta vastaajaa Suomesta. Kysely tehtiin valtakunnallisesti. Vastaajista miehiä oli 50,6 % (N = 506) ja naisia 48,4 % (N = 484). Subway® omistaa kyselyn tulokset ja niiden yhteydessä tulee mainita Subway®