PERFORM neemt Aspera in gebruik voor de automatisering van digitale contentbeheer workflow

PR Newswire
ARMONK, New York, 8 september, 2014

-- Distributeur van sportmedia vertrouwt op Aspera Orchestrator voor de automatisering van de opname, transformatie en levering van meer dan 20.000 mediabestanden per dag

ARMONK, New York, 8 september, 2014 /PRNewswire/ -- IBM (NYSE: IBM) kondigde vandaag aan dat PERFORM, een bedrijf dat marktleider is op het gebied van in digitale sportcontent, Aspera software in gebruik heeft genomen om de zeer schaalbare en geautomatiseerde workflow te creëren voor het beheer van meer dan 20.000 verschillende mediabestanden per dag voor klanten over de hele wereld. Door Aspera Orchestrator te gebruiken voor het automatiseren van een van de grootste transcoderingsystemen in de sector, kan PERFORM de dataflow door het Content Management System (CMS) probleemloos bepalen in een enkele inspectie en opschalen naar de cloud wanneer de werklasten pieken, waarmee het aanbod van op-aanvraagsportvideo's zelfs onder de meest veeleisende omstandigheden gegarandeerd kan worden,.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20090416/IBMLOGO

Volgens het wereldwijde Sportmedia Consumptierapport 2014 (Global Sports Media Consumption Report 2014) is video de meest populaire manier onder fans om sportcontent te consumeren. PERFORM komt aan deze groeiende vraag tegemoet door het creëren, transcoderen en distribueren van mediaclips met sportnieuws en hele wedstrijden, voor televisiezenders en digitale mediadiensten in allerlei resoluties, bitwaarden en formaten voor elk apparaat. Maar om deze zeer ingewikkelde workflows te beheren was het bedrijf voorheen afhankelijk van een verzameling disparate applicaties van derden voor het hanteren van allerlei bewerkingen van watermerken tot bestandformaatvalidatie. PERFORM had ook te maken met grote en onvoorspelbare pieken in datavolume en werklast, van het op het andere moment die tijdens kritieke periodes de compute-vermogens zwaar belastten.

PERFORM heeft Aspera Orchestrator gekozen voor het verbeteren van zijn workflowbeheer, het vergroten van zijn efficiëntie en om bestanden aan leveren met een enkele, platformagnostische interface, om daarmee met nog grotere snelheid en efficiëntie sportmediacontent aan zijn klanten te kunnen leveren. Aspera Orchestrator automatiseert dit proces, waarbij weinig menselijke interventie van pas komt, door de juiste content naar de correcte transcodeer-workflow te dirigeren, waardoor het platform de content verwerkt en bezorgt waar nodig, om aan de groeiende vraag van klanten naar online-sportcontent tegemoet te komen. Orchestrator helpt PERFORM met:

    --  Automatisering van gecompliceerde workflows - Aspera helpt PERFORM met
        het uitbannen van menselijke fouten door belangrijke beslissingen te
        automatiseren en door business rules in te stellen in allerlei variaties
        van configuratie die tijdscycli verkleinen en klantbezorging garanderen.
        Orchestrator werkt achter de schermen om automatisch de juiste
        applicatie te starten, de verwerking te managen en conditionele
        besluitneming te hanteren volgens de  service level agreement van de
        klant.
    --  Opschalen naar de cloud - Aspera Orchestrator helpt PERFORM om op
        intelligente wijze werklast wijze naar de cloud te sturen met gebruik
        van Aspera On Demand, als PERFORMs lokale systemen door zekere, door de
        gebruiker bepaalde, verwerkingsdrempels overschrijden. Door ervoor te
        zorgen dat dit gebeurt wanneer de vraag naar verwerking hun hoogste
        niveaus bereiken, kan PERFORM zijn klantenverplichtingen altijd op tijd
        nakomen.
    --  Uitbreidbare en flexibele architectuur - PERFORM kan kiezen uit meer dan
        50 voorverpakte plug-ins die applicaties van derden ondersteunen, en kan
        makkelijk ondersteuning toevoegen voor meer nieuwe software of hardware
        van verschillende verkopers. Dit stelt PERFORM in staat gespecialiseerde
        oplossingen te gebruiken voor allerlei voor klanten benodigde
        gespecialiseerde applicaties.
    --  Prioriteitenbeheer - Aspera Orchestrator verleent workflowprioriteit
        gebaseerd op door de klant vastgestelde kenmerken, waarbij het de
        belangrijkste projecten in de afhandelinglijst naar voren schuift, zodat
        werk met hoge prioriteit het eerst wordt gedaan.
    --  Geïntegreerde controle en uitvoeringsbeheer - Aspera Orchestrator
        levert volledige traceerbaarheid en rapportage, waardoor PERFORM de
        gehele contentlifecycle op elk moment, of op elke punt van de workflow,
        kan controleren.
    --  Snellere probleemresolutie met verminderde ondersteuningskosten - Aspera
        Orchestrator ziet toe op de algehele systeemstatus, en op de
        opdrachtstatus van elke workflow. Wanneer een van de ondersteunende
        applicaties niet langer beschikbaar is, plaatst Orchestrator die
        applicatie in quarantaine, stelt het team op de hoogte en rerout het de
        workflow naar alternatieve systemen. Verwerkingsfouten worden
        automatisch gerapporteerd en gebruikers worden op de hoogte gesteld en
        met een oplossingsaanbeveling gepresenteerd.

"Met Aspera Orchestrator, heeft PERFORM nu een automatiseer- en managementlaag die alle aspecten van de workflow beheerst en die naadloos werkt met ons bestaande Content Management System," aldus Ed Silvester, hoofd videoplatform van PERFORM. "Dit stelt ons in staat om meer dan 20.000 mediabestanden met meer dan 1.000 verschillende transcodeercombinaties, per dag op te nemen en te transcoderen. Dit is een aanzienlijk verbetering van de inrichting van ons bedrijfsmodel. Het komt erop neer dat onze klanten hun bestanden intact en op tijd ontvangen, waardoor ons bedrijf nu kosteneffectiever en met grotere flexibiliteit kan draaien."

"Dit doorbraakproject schept een precedent in een zich snel ontwikkelende omgeving, waar complexe workflows en bestandformaten nu de norm zijn," zei Andrea Di Muzio, directeur professional services, EMEA, Aspera. "Door PERFORM te helpen het beheer van een van de meest complexe workflows in de sector over te nemen, hebben we laten zien hoe elk mediabedrijf intelligente automatiseringsmogelijkheden kan gebruiken om aan alle wensen van klanten tegemoet te komen en om de enorme toename in datavolume, bestandgrootte en videoformaten te hanteren die op hen af komen."

Op de IBC 2014 in Amsterdam zal PERFORM het gezamenlijke Aspera-PERFORM project presenteren als eerst bekende heterogene 'transcodeer-farm' voor volledig geautomatiseerde workflow. De presentatie getiteld: 'A breakthrough in digital content management and workflow automation' ('Een doorbraak in digitale contentbeheer en workflowautomatisering'), vindt plaats in het IBC 'Content Everywhere Workflow Solutions'-theater in Hal 9 op zaterdag 13 september om 11.00 's ochtends plaatselijke tijd.

Over Aspera
Aspera, een IBM bedrijf, is de maker van next-generation transporttechnologie die de data van de wereld op maximum snelheid transporteert, onafhankelijk van de bestandgrootte, overdrachtsafstand en netwerkcondities. Gebaseerd op zijn gepatenteerde, Emmy® award-winnende FASP™ protocol, gebruikt Aspera de bestaande infrastructuren ten volle om de snelste, meest voorspelbare bestandsoverdracht te kunnen leveren. Aspera's kerntechnologieën bieden een tot nu toe ongekende beheersing van bandbreedte, complete beveiliging en ongecompromitteerde betrouwbaarheid. Organisaties binnen verschillende sectoren op zes continenten vertrouwen op de Aspera software voor het kritieke transport van hun digitale eigendommen. Kijk ook op http://www.asperasoft.com en volg ons op Twitter @asperasoft voor meer informatie.

Over PERFORM
PERFORM Group PLC is een bedrijf in de FTSE 250 en een koploper in de wereld van digitale sportcontent. Door ongeëvenaarde wereldwijde contentverzameling, -productie en -distributie creëert PERFORM digitale producten die circulatie, betrokkenheid en winst opbrengen voor meer dan 2600 grote media- en sportweddenschapbedrijven in de wereld, en die tevens merken in staat stellen betrokken te zijn bij dan 180 miljoen sportfans per maand.

Contactinformatie:
Sean Audet
IBM Mediarelaties
spaudet@us.ibm.com
+1.781.665.5213

Photo:http://photos.prnewswire.com/prnh/20090416/IBMLOGO
http://photoarchive.ap.org/

SOURCE: IBM

PERFORM neemt Aspera in gebruik voor de automatisering van digitale contentbeheer workflow

PR Newswire

-- Distributeur van sportmedia vertrouwt op Aspera Orchestrator voor de automatisering van de opname, transformatie en levering van meer dan 20.000 mediabestanden per dag

ARMONK, New York, 8 september, 2014 /PRNewswire/ -- IBM (NYSE: IBM) kondigde vandaag aan dat PERFORM, een bedrijf dat marktleider is op het gebied van in digitale sportcontent, Aspera software in gebruik heeft genomen om de zeer schaalbare en geautomatiseerde workflow te creëren voor het beheer van meer dan 20.000 verschillende mediabestanden per dag voor klanten over de hele wereld. Door Aspera Orchestrator te gebruiken voor het automatiseren van een van de grootste transcoderingsystemen in de sector, kan PERFORM de dataflow door het Content Management System (CMS) probleemloos bepalen in een enkele inspectie en opschalen naar de cloud wanneer de werklasten pieken, waarmee het aanbod van op-aanvraagsportvideo's zelfs onder de meest veeleisende omstandigheden gegarandeerd kan worden,.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20090416/IBMLOGO

Volgens het wereldwijde Sportmedia Consumptierapport 2014 (Global Sports Media Consumption Report 2014) is video de meest populaire manier onder fans om sportcontent te consumeren. PERFORM komt aan deze groeiende vraag tegemoet door het creëren, transcoderen en distribueren van mediaclips met sportnieuws en hele wedstrijden, voor televisiezenders en digitale mediadiensten in allerlei resoluties, bitwaarden en formaten voor elk apparaat. Maar om deze zeer ingewikkelde workflows te beheren was het bedrijf voorheen afhankelijk van een verzameling disparate applicaties van derden voor het hanteren van allerlei bewerkingen van watermerken tot bestandformaatvalidatie. PERFORM had ook te maken met grote en onvoorspelbare pieken in datavolume en werklast, van het op het andere moment die tijdens kritieke periodes de compute-vermogens zwaar belastten.

PERFORM heeft Aspera Orchestrator gekozen voor het verbeteren van zijn workflowbeheer, het vergroten van zijn efficiëntie en om bestanden aan leveren met een enkele, platformagnostische interface, om daarmee met nog grotere snelheid en efficiëntie sportmediacontent aan zijn klanten te kunnen leveren. Aspera Orchestrator automatiseert dit proces, waarbij weinig menselijke interventie van pas komt, door de juiste content naar de correcte transcodeer-workflow te dirigeren, waardoor het platform de content verwerkt en bezorgt waar nodig, om aan de groeiende vraag van klanten naar online-sportcontent tegemoet te komen. Orchestrator helpt PERFORM met:

  • Automatisering van gecompliceerde workflows – Aspera helpt PERFORM met het uitbannen van menselijke fouten door belangrijke beslissingen te automatiseren en door business rules in te stellen in allerlei variaties van configuratie die tijdscycli verkleinen en klantbezorging garanderen. Orchestrator werkt achter de schermen om automatisch de juiste applicatie te starten, de verwerking te managen en conditionele besluitneming te hanteren volgens de  service level agreement van de klant.
  • Opschalen naar de cloud – Aspera Orchestrator helpt PERFORM om op intelligente wijze werklast wijze naar de cloud te sturen met gebruik van Aspera On Demand, als PERFORMs lokale systemen door zekere, door de gebruiker bepaalde, verwerkingsdrempels overschrijden. Door ervoor te zorgen dat dit gebeurt wanneer de vraag naar verwerking hun hoogste niveaus bereiken, kan PERFORM zijn klantenverplichtingen altijd op tijd nakomen.
  • Uitbreidbare en flexibele architectuur – PERFORM kan kiezen uit meer dan 50 voorverpakte plug-ins die applicaties van derden ondersteunen, en kan makkelijk ondersteuning toevoegen voor meer nieuwe software of hardware van verschillende verkopers. Dit stelt PERFORM in staat gespecialiseerde oplossingen te gebruiken voor allerlei voor klanten benodigde gespecialiseerde applicaties.
  • Prioriteitenbeheer – Aspera Orchestrator verleent workflowprioriteit gebaseerd op door de klant vastgestelde kenmerken, waarbij het de belangrijkste projecten in de afhandelinglijst naar voren schuift, zodat werk met hoge prioriteit het eerst wordt gedaan.
  • Geïntegreerde controle en uitvoeringsbeheer – Aspera Orchestrator levert volledige traceerbaarheid en rapportage, waardoor PERFORM de gehele contentlifecycle op elk moment, of op elke punt van de workflow, kan controleren.
  • Snellere probleemresolutie met verminderde ondersteuningskosten – Aspera Orchestrator ziet toe op de algehele systeemstatus, en op de opdrachtstatus van elke workflow. Wanneer een van de ondersteunende applicaties niet langer beschikbaar is, plaatst Orchestrator die applicatie in quarantaine, stelt het team op de hoogte en rerout het de workflow naar alternatieve systemen. Verwerkingsfouten worden automatisch gerapporteerd en gebruikers worden op de hoogte gesteld en met een oplossingsaanbeveling gepresenteerd.

"Met Aspera Orchestrator, heeft PERFORM nu een automatiseer- en managementlaag die alle aspecten van de workflow beheerst en die naadloos werkt met ons bestaande Content Management System," aldus Ed Silvester, hoofd videoplatform van PERFORM. "Dit stelt ons in staat om meer dan 20.000 mediabestanden met meer dan 1.000 verschillende transcodeercombinaties, per dag op te nemen en te transcoderen. Dit is een aanzienlijk verbetering van de inrichting van ons bedrijfsmodel. Het komt erop neer dat onze klanten hun bestanden intact en op tijd ontvangen, waardoor ons bedrijf nu kosteneffectiever en met grotere flexibiliteit kan draaien."

"Dit doorbraakproject schept een precedent in een zich snel ontwikkelende omgeving, waar complexe workflows en bestandformaten nu de norm zijn," zei Andrea Di Muzio, directeur professional services, EMEA, Aspera. "Door PERFORM te helpen het beheer van een van de meest complexe workflows in de sector over te nemen, hebben we laten zien hoe elk mediabedrijf intelligente automatiseringsmogelijkheden kan gebruiken om aan alle wensen van klanten tegemoet te komen en om de enorme toename in datavolume, bestandgrootte en videoformaten te hanteren die op hen af komen."

Op de IBC 2014 in Amsterdam zal PERFORM het gezamenlijke Aspera-PERFORM project presenteren als eerst bekende heterogene 'transcodeer-farm' voor volledig geautomatiseerde workflow. De presentatie getiteld: 'A breakthrough in digital content management and workflow automation' ('Een doorbraak in digitale contentbeheer en workflowautomatisering'), vindt plaats in het IBC 'Content Everywhere Workflow Solutions'-theater in Hal 9 op zaterdag 13 september om 11.00 's ochtends plaatselijke tijd.

Over Aspera
Aspera, een IBM bedrijf, is de maker van next-generation transporttechnologie die de data van de wereld op maximum snelheid transporteert, onafhankelijk van de bestandgrootte, overdrachtsafstand en netwerkcondities. Gebaseerd op zijn gepatenteerde, Emmy® award-winnende FASP™ protocol, gebruikt Aspera de bestaande infrastructuren ten volle om de snelste, meest voorspelbare bestandsoverdracht te kunnen leveren. Aspera's kerntechnologieën bieden een tot nu toe ongekende beheersing van bandbreedte, complete beveiliging en ongecompromitteerde betrouwbaarheid. Organisaties binnen verschillende sectoren op zes continenten vertrouwen op de Aspera software voor het kritieke transport van hun digitale eigendommen. Kijk ook op http://www.asperasoft.com en volg ons op Twitter @asperasoft voor meer informatie.

Over PERFORM
PERFORM Group PLC is een bedrijf in de FTSE 250 en een koploper in de wereld van digitale sportcontent. Door ongeëvenaarde wereldwijde contentverzameling, -productie en -distributie creëert PERFORM digitale producten die circulatie, betrokkenheid en winst opbrengen voor meer dan 2600 grote media- en sportweddenschapbedrijven in de wereld, en die tevens merken in staat stellen betrokken te zijn bij dan 180 miljoen sportfans per maand.

Contactinformatie:
Sean Audet
IBM Mediarelaties
spaudet@us.ibm.com
+1.781.665.5213